1 funto freŝaj oksikokaj aŭ borlotaj fazeoloj, forigitaj da la guŝoj (ĉirkaŭ 1 1/2 tasoj)
6 entejraj ajleroj, senŝeligitaj
2 supkuleroj olivoleo
1/2 tekulero ruĝaj pipraj pecoj, laŭ gusto
1/2 tekulero freŝa timiano
2 tasoj akvo
2 noblaj laŭraj folioj
1 tekulero salo, laŭ gusto
Kuiru ajlerojn en olivoleo supre meza hejtilo, kliniganta la fritilon do la oleo estas sufiĉe profunda por kuiri la ajlon egale. Kiam la ajlo ekfariĝas ete orkolora, aldonu ruĝajn piprajn pecojn kaj timianon; kuiru aliaj 2-3 minutoj, ĝis orkolora. Aldonu fazeolojn, miksanta bene por kovri regule, kaj kuiru 3-4 minutoj. Aldonu akvon, laŭrajn foliojn, kaj salon. Bolu ĉirkaŭ 5 minutoj malkovritaj, tiam malaltigu varmegon, kovru, kaj boletu ĝis la fazeolojn estas teneraj sed ne molegaj, ĉirkaŭ 20 minutoj. Servu supre rizo aŭ kun bona krusta pano.
Da Loke Fama Kuiristo Colleen Smith, kiu celas provi ĝin denove ĉi tiu semajno kun freŝaj nigraj fazeoloj. Ŝi trovis ĝin en May I Have That Recipe
Mezuroj estas usonaj.
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.