27.9.17

Supo de tri cepoj

1 tekulero olivoleo
4 mezaj poreoj (blankaj kaj verdaj partoj, ĉirkaŭ 2 tasoj), hakitaj
1 malgranda cepo (1/4 funto), maldike tranĉita
2 grandaj ŝalotoj (1/4 funto), maldike tranĉita
salo kaj pipro laŭ gusto
1 1/2 tasoj akvo
1 granda terpomo (6 unco) kiel Yukon Gold, senŝeligita kaj tranĉita en 1/2-colaj pecoj
1 taso kokaĵa buljono
1/2 taso raspita grujera fromaĝo (2 uncoj)
2 tekuleroj balzama vinagro

Hejtu oleon supre meza hejtilo ĝis varmega sed ne fumanta; aldonu poreoj, cepo, kaj ŝalotoj kaj spicu laŭ gusto. Kuiru ĉirkaŭ 15 minutoj, tirnomovanta ofte, ĝis randoj estas orabrunaj. Aldonu 1/2 tason da akvo kaj deglazurigu fritilon, skrapanta brunajn pecojn. Aldonu terpomojn, buljonon, kaj restantan tason da akvo al cepojn. Boletu, kovrita, turnomovanta ofte, ĝis terpomoj estas tre teneraj.

Verŝu ĉirkaŭ 1 tason da supo en miksilon, muelu, kaj remetu al kaserolon. Alĝustigu la spicojn kaj servu surŝutetita kun fromaĝo kaj verŝita kun vinagro.

Faras ĉirkaŭ 4 tasoj.

Adaptita da: Gourmet (trans la retejo de Epicurious).
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.