5.7.17

Kokaĵo kun abrikota farĉo

2 entjeraj senostaj kokaĵaj brustaj duonoj, kun haŭto
1/2 taso seka farĉa miksaĵo
1/4 taso hakita cepo
2 supkuleroj fandita butero
1/2 tekulero muelita zingibro
1/2 funto freŝaj abrikotoj, tranĉitaj en du partoj (ĉirkaŭ 4)
1/2 taso abrikota marmelado
1 supkulero pomvina vinagro

Metu kokaĵon kun haŭto malsupra kaj platigu ilin ete kun maleo. Unuigu farĉan miksaĵon, cepon. buteron, kaj 1/4 tekuleron zingibron; metu en strion laŭlonge de la centro de ĉiu brusta duono kaj surmetu abrikotaj duonoj. Faldu kokaĵon ĉirkaŭ farĉo; ligu kun kordo ĉiu du coloj. Kradrostu 15 minutoj en arako ĉirkaŭ 5-1/2 coloj supra meza-varmega braĝoj, turnanta unu aŭ du fojoj. Miksi abrikotan marmeladon, vinagron, kaj restantan 1/4 tekuleron da zingibron; almetu supre kokaĵaj ruloj kun peniko. Rostu alia 5-10 minutoj, ĝis kuiritaj.

Adaptita da California Apricots
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie