30.8.17

Brokolo kun fenkolo

1 granda fenkola bulbo, ĉirkaŭ 8 uncoj
8 uncoj brokolaj floretoj
2-3 supkuleroj olivoleo
hakitaj freŝaj herboj kiel petroselo, majorano, kaj/aŭ satureo laŭ gusto

Tranĉu supron da fenkolo kaj tranĉu bulbon en ok partojn. Duonbolu fenkolon kaj brokolon ĉirkaŭ 5 minutoj. Senakvigu kaj lavetu malsupre malvarmega akvo. Hejtu oleon, aldonu brokolon kaj fenkolon, kaj ĵetetu por kovri. Kovru kaj vaporkuiru supre malalta hejtilo, agitanta kaserolon okaze, ĝis kuirita, 5-10 minutoj. Ĵetkovru kun herboj.

Adaptita da: The original Mediterranean cuisine : medieval recipes for today / Barbara Santich. Chicago Review Press, c1995.
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie