11.12.18

Buternuksa kukurba kaj poma supo

2 supkuleroj butero
1 taso haketita foava cepo
1/2 taso tranĉitaj celeriaj tigoj kaj folioj
1 granda buternuksa kukurbo, senŝeligita kaj tranĉita en kuboj
1 malgranda kuirpomo (kiel Jonagold aŭ Granny Smith), senŝeligita, senkernigita, kaj tranĉita en pecoj
6 tasoj kokaĵa buljono aŭ akvo
2 cinamaj bastonoj
6 entjeraj kariofiloj
6 pimentaj beroj

Garnaĵo:
hakita freŝa ŝenoprazo
acidkremo

Kuiru cepon kaj celerion en butero supre mezalta varmego ĝis moligitaj, ĉirkaŭ 5 minutes. Metu la kukurbon kaj pomon en malrapidan kuirilon; aldonu cepan miksaĵon kaj buljono. Kovru kaj kuiru supre malalta ĉirkaŭ 5 1/5 horoj, ĝis kukurbo kaj pomo estas teneraj. Muelu spicojn en pistujo aŭ spica muelilio; aldonu al supo kaj kuiru alia meza horo. Kun imersia miksilo aŭ, laboranta en baĉoj, en normala miksilo, muelu la supon ĝis glata. Rehejtu se estas necesa.

Adaptita da: The gourmet slow cooker, vol. II : regional comfort-food classics / Lynn Alley. Ten Speed Press, 2006. 9781580087322
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas alia da la artikoletoj ke mi preparis por la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater antaŭ ĝi ŝanĝis redaktistojn. Estas kelkaj da ili, ke aperos ĉi tiu vintro kiam mi sentas min precipe malvarma kaj malinspiriĝita.


Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo Food Bank Foodie.