21.9.20

Kokaĵa poma (kareaĵa) salato/sandviĉo

3-4 malmolige boligitaj ovoj (laŭ la kvanto de kokaĵo uzita)
10 unca saketo or 12 unca ladskatolo kokaĵa brusto, senakvigita
1 malgranda aŭ meza pomo, senkernigita kaj tranĉita en kubetoj, senŝeliganta nedeviga, aŭ plenmano da sekigita frukto (orkoloraj sekvinberoj estas bonaj)
sufiĉa majonezo por fari ke algluiĝas, tre proksimume 2-3 supkuleroj
1 tekulero kareo, kaj plia laŭ gusto, nedeviga

Pistomiksu ovojn kaj kokaĵon kun forko. Aldonu pomon (aŭ alian frukon), plenkuleron da majonezon, kaj tekuleron da kareon (se uziĝas). Kunmiksu, aldonanta pli majonezon se bezoniĝas (ĉi tiu varios mukte laŭ kiel komplete vi sukcesas senakvigi la kokaĵon). Aldonu pli kareon se bezoniĝas; memoru ke la gusto plifortigos dum la nokto. Servu supre folio da laktuko aŭ fari sandviĉon kun ĝi (mi rekomendas panon kun semoj aŭ fendiĝetaj grenoj).

Before using, check whether you need to add mayo or curry powder.

La cetero de la historio

Mi estas manĝinta kelkajn kareaĵajn kokaĵajn sandviĉojn kaj ŝatis ĝin; do mi provis fari kelkajn, uzanta la saman preparmanieron ke mi uzas por tinusaĵaj sandviĉoj, kaj rezultis bone (tamen ne tiel riĉa je fero kiel la tinusaĵo). Ankaŭ, la admirinda Manĝaĵa Banko de la provinco de Thurston ne estas havinta tinusaĵo ĉi tiu jare (mi aŭdis ie laste printempe, ke ilia usado estis 500% pli granda kun la pandemio), do mi serĉis kio fari kun la kokaĵo ke iufoje ili estas anstataŭiginta. Kredeble vi povus fari ĉi tiun kun tinusaĵo anstataŭ, kial ne? Ĝi estas bonega maniero de uzi pomojn ke ekperdas ilian krakmaĉecon sed daŭre estas bonaj (kaj havas iom da restantan krakmaĉecon); vi ne rimarkas la molajn randojn tra la molega aĵo.

Ĉi tiu recepto devus rezulti bona farita kun haketita celerio anstataŭ la pomo, sed mi ne estas provinta ĝin tiel. Se vi manĝas ĝin kun enuiga blanka pano, vi povas provi aldonanta kelkajn hakitajn nuksojn aŭ sunflorajn semojn (mi trovas ke estas iom tro krakmaĉa kun bona pano, vi eble malkonsentos). Se vi ne ŝatas kareaĵon, anstataŭigi cinamon povus rezulti bona, sed mi ne estas provinta ĉi tiun ankaŭ. Por pli spica kareaĵo, aldonu iom da kajenan pipran pulvoron.

Parenteze, se vi havas problemeton kun manĝi kutimajn ovojn, provu senkaĝajn aŭ eĉ ekologiajn ovojn (ne se vi havas plenan alergion, kompreneble). Mi scias ke asertiĝas ke ili ne diferencas, sed tiuj esploroj kredeble kontroliĝis por aĵoj kiel nutrado. Mi estas unu de kelkaj personoj ke mi konas kiujn preferas aĉeti etete pli bonajn ovojn; kaj aĵojn enhavantajn ovojn, kiel majonezon kaj glaciaĵon.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo Food Bank Foodie.