24.2.16

Kvinoa humuso

19 unca ladskatolo kikeroj, senakvigitaj kaj lavetitaj 1/2 taso kuirita kvinoo 1/4 taso akvo 1/4 taso limona suko (1-2 limonoj) 2 supkuleroj sezama pasto 1 tekulero ajlo, haketita aŭ premita 1/2 tekulero kumino 1/4 tekulero salo, aŭ laŭ gusto 1/4 tekulero kajena pipra pulvoro, aŭ laŭ gusto 1 tekulero freŝa petroselo, haketita (optional) Unuigi tutajn ingrediencojn krom petroselon en kuireja maŝino aŭ miksilo; muelu ĝis glata. Metu en pelvon kaj garnu kun petroselo se dezirita. Faras ĉirkaŭ 2 1/2 tasoj. Adaptita da Quinoa 365 : the everyday superfood / Patricia Green & Carolyn Hemming. Whitecap, c2010. 9781552859940 Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie