15.4.17

Bongustaj biskvitoj kun nigra pipro kaj parmezano

2 malmolige boligitaj ovoflavoj, premitaj trans fajna kribrilo
2 tasoj faruno
1 taso parmezano, delikate raspita
1 tekulero salo, aŭ laŭ gusto
1 tekulero nigra pipro, aŭ laŭ gusto
3/4 taso malvarmigita butero, hakita
2 supkuleroj peza kremo

En kuireja maŝino, miksu ovoflavojn, farunon, parmezanon, salon, kaj pipron. Aldonu buteron kaj miksu ĝis ĝi atingas la teksturon de kruda faruno. Aldonu kremon kaj miksu nura ĝis la pasto formas pelvon. Sternu inter du folioj da bakpapero al diko de 1/2 colo. Metu paston, ankoraŭ en la papero, en bakpladon kaj frostigu 10 minutoj. Forigu supran folion da papero kaj baku 10 minutoj ĉe 350 gradoj farenhejtaj. Forigu da bakforno, tranĉu ĝin en 1 1/2-cola romboj, kaj remetu ilin en fornon por baki ĝis orkolore brunigitaj, aliaj 18–20 minutoj. Malvarmetigu en bakplado metita supre arakon.
Faras: ĉirkaŭ 6 dekduoj.

Adaptita da recepto da Bon Appetit.
Mezuroj estas usonaj.

Aliaj receptoj (en la angla) por helpi uzi tutajn tiujn paskajn ovojn:

Receptoj da Incredible Egg

Sandviĉoj de kareaĵo de ova salato

Gribiĉa (malmolige boligita ova) saŭco, kiu povas uziĝi por fari:
Salvelino kun folioj kaj gribiĉa saŭco
Junaj terpomoj kun parmezano, nigra pipro, kaj gribiĉa saŭco
Fritetita asparago kaj morkeloj kun gribiĉa saŭco

Lardo kaj ovoj kun tortelinoj

Kampaneloj kun ovoj kaj kaporoj

Kaj jen aro da receptoj por naturaj farboj por ovoj por helpi eki la tutan cirkon.

Senŝeliganta la ovojn
Estanta klientoj de la Farmista Bazaro, certe vi estas rimarkintaj ke tiuj bonaj freŝaj ovoj emas algluiĝi al iliaj ŝeloj post boligitaj. Unu maniero de eviti ĉi tiun problemon (aŭ almenaŭ provi eviti ĝin) estas aĉeti viajn ovojn kun monata anticipo kaj lasi ke ili maljuniĝas, aŭ aĉeti ilin de superbazaro kie ĉi tiu estas fariĝinta por vi. Tamen, ĉar ova produktado pliiĝas kiam la kokinoj ricevas pli sunlumon, estos pli ovoj pli proksima al Pasko, kaj krom, kie volas manĝi malnovajn ovojn? Alia opcio ke kokinohavanta amikino sugestas estas meti la ovojn for da la glaciŝranko dum 1-2 tagoj antaŭ kuiri ilin, kiu havas similan efikon kaj aldonas la avantaĝon de varmigi la ovojn al ĉambra temperaturo, kiu helpas preventi ke ili fendiĝetas dum kuiriĝanta. Unu tekniko kun ke mi estas havinta bonan ŝancon estas senŝeligi la ovojn tuj kiam ili estas sufiĉe malvarmetaj por manipuli; bedaŭrinde ne ebla se vi devas fridigi ilin dum la jokto do vi povas kaŝi ilin matene. Restanta estas la kvazaŭ-kiel-sukcesa tekniko de senŝeligi ilin sub varmeta fluanta akvo, lokiganta la ovon por fari ke la akvo povas eniri inter la ovon kaj la ŝelon. Jes, ĉi tiu malobeas la konsilojn por manĝaĵa sekurigo, do laboru atente kaj rigardu la riskon. Retenu la ovojn en la glaciŝranko ĝis la lasta momento (donu ilin kelkaj horoj por remalvarmiĝi post la ĉaso) kaj laboru kun pelvo de malvarmega akvo proksima en ke meti la ovojn la momento ke ili estas nudaj. Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie