3.5.17

Brezitaj verdaj cepoj

10 verdaj cepoj, ĉirkaŭhakita, kun ĉirkaŭ 1 colo da la verdaj partoj restantaj
2 tekuleroj olivoleo
2 supkuleroj kokaĵa buljono
salo kaj pipro laŭ gusto
2 supkuleroj crème fraîche aŭ acidkremo

Skuu verdajn cepojn kun oleo kaj buljono por kovri; alĝustigu la spicojn. Metu berdajn cepojn en malprofundan pladon aŭ pleton de panrostforno kaj baku en hejtigita panrostforno ĉe 425 gradoj farenhejta ĉirkaŭ 10 minutoj, aŭ ĝis pintoj estas iomete nigriĝitaj. Supremetu crème fraîche kaj servu varmegaj.

Adaptita da: The gourmet toaster oven : simple and sophisticated meals for the busy cook / Lynn Alley. Ten Speed Press, c2005. 9780385364331.
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie