13.1.16

Krema funga supo

Alia recepto da la sperta kuiristo Kelly, pli simpla ĉi tiu fojo. Ŝi rakontas al mi ke malgraŭ la lakto en ĝi, ĉi tiu supo povas frostiĝi tiel longe kiel vi miksas aŭ agitas ĝin ĉiu 15 minutoj dum ĝi degelas por preventi ke la lakto apartiĝas.

1/4 taso butero
3/4 taso verdaj cepoj, kakitaj
2 tasoj fungoj, hakitaj
2 supkuleroj faruno
1 taso duona lakto kaj duona kremo
1 taso kokaĵa buljono
salo kaj pipro laŭ gusto

Kuiru verdajn cepojn en butero en granda fritilo aŭ poto supra malalta varmego 5 minutoj. Aldonu fungojn kaj kuiru alia 2 minutoj. Enmiksu farunon kaj kuiru 3 minutoj. Forigu poto da hejtilo; enkirlu kokaĵan buljonon kaj lakton. Daŭrigu kirli ĝis glata. Boligu supre meza varmego kaj boletu, turnomovanta, 5 minutoj. Alĝustigu la spicojn kaj servu.

kvantoj por 34 tasoj:
3 tasoj butero
9 tasoj verdaj cepoj, kakitaj
24 tasoj fungoj, hakitaj
1/2 taso faruno
12 tasoj duona lakto kaj duona kremo
12 tasoj kokaĵa buljono
salo kaj pipro laŭ gusto

Frostigi en 2-tasa pakaĵoj; miksu ofte dum degelanta.

Adaptita da cdkitchen.com
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie