20.1.16

Zingibro kaj krispa brasiko supo

4 tasoj krispa brasiko, dikaj tigoj forigitaj, lavigitaj bone, kaj hakitaj
2 supkuleroj akvo
1 supkulero zingibro, senŝeligita kaj premita
1 supkulero olivoleo
2 supkuleroj hakita cepo
2 supkuleroj faruno
4 tasoj senkremigita lakto
1/4 supkulero kajena pipra pulvoro
salo kaj pipro laŭ gusto

garnaĵo:
1 kulereto ŝereo per pelvo
freŝdate raspita muskato

Metu krispan brasikon en pezan poton kun la akvo; kovru kaj kuiru supre meza-malalta hejtilo ĉirkaŭ 5 minutoj, turnomovanta okaze. Aldonu pli akvon se estas necesa. Kiam krispa brasiko estas preskaŭ velka, forigu ĝin da la poto. Kun kuireja maŝino aŭ miksilo, miksu kun zingibro ĝis tre fajna. Varmigu oleon en la poto; aldonu cepon kaj fritetu ĉirkaŭ 2 minutoj. Enkirlu la farunon; konservu zorgeme la miksaĵon glata. Iom post iom aldonu lakton kaj daŭrigi turnomovi. Spicu kun salo, pipro, kaj kajena pupro. Aldonu krispan brasikan miksaĵon; varmigu ĝis preskaŭ bolanta. Ĵus antaŭ servi aldonu 1 kulereto da ŝereo al ĉiu pelvon kaj miksu singarde. Raspu muskaton supre ĉiu pelvo.

Da: The Left Foot Organics cookbook : recipes for great food and a healthy community. Gateway, [2008].
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie