6.5.15

Spinaco

Indiĝena de: Centra kaj Sud-Okcidenta Azio
Sezona (en la regiono de la Pugeta Golfo): aŭtuno-printempo

Kiu krestis kun la desegnofilmoj de Popeye verŝajne scias la spinacan reputacion de esti nutra manĝaĵo. Kiu provis imiti la "maristo-viron" kaj manĝi spinacon en ladskatolo komprenos ĝia malpopulareco. Klientoj de Farmistaj bazaroj scias ke freŝa spinaco estas tute alio, ĉu kruda en salato aŭ kuirita en kirlovaĵo.

Spinaco bizonas malvarmetan veteron por kreski bone. Tuj kiam ekas sumero, ĝi ĉiom ekproduktas semojn kaj vi devos kontentiĝi per folibeto.

Kvankam spinaca reputacio estas de alporti feron, ĝi ankaŭ alportas aliajn mineralojn -- inter alie, kalcion, zinkon, kaj niasion? (en la angla, niacin) -- kaj multajn vitaminojn, inkluzive A, C, K, kaj B6. Ĝi havas iom pli de sodio ol alia legomoj, sed kun sukera ŝarĝo? (en la angla, glycemic load) de 0, neniu kolesterolo, kaj stako de maloxidantoj? (anti-oxidants), valoras redukti la sodion en alia manĝaĵo se ĝi zorgas vin.

Legu pli:
etikeda nutrada informo.
interesa spinaca faktoj ĉe whfoods.com.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.

Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie