Tradicio diktas ke nun estas kiam mi devus eldoni recepton por oksikoka saŭco, sed ĉar la interreto ankoraŭ havas proksimume du oksikokajn saŭcajn receptojn per saŭca-manĝanta adolto en tuta la planedo, mi ĵus diros ke ne estas kaŭzo manĝi la enladigitan aĉaĵon se vi havas fonton be bonan oksikokoj, ĉar ĝi estas ĉirkaŭ kiel malfacila fari tiel trinkĉokolado, sed eku kun apenaŭ duona la sukero aŭ alia dolĉigilo de la receopto kaj tiam alddonu laŭ gusto.
Anstataŭ, ĉi tio estas paro de interesaj receptoj de Bloom Creek Cranberries de Olympia, kiu intencas esti ĉe la Farmista Bazaro de Olympia almenaŭ tra la venontaj du semanoj.
---------
Oksikoka sukeraĵo de Kathy
1 1/4 tasoj freŝaj aŭ frostigita oksikokoj (1 saketo oksikokoj de Bloom Creek)
1/2 taso malpeza maiza siropo
2 tasoj ĉokoladaj pecoj
1/2 taso glazursukero
1/4 taso vaporiĝita lakto
1 kulereto vanilo
1/3 taso hakitaj juglandoj aŭ pekanoj
(mezuroj estas usonaj)
Bolu oksikokojn kaj maiza siropo ĉe alta jajro 5-7 minutoj, turnomovu okaze, ĝis malgrandigita al 3 supkuleroj. Forigu da hejtilo kaj miksu en ĉokolado ĝis fandiĝita. Aldonu restantajn ingrediencojn kaj turnomovu vigle ĝis densa kaj glacea. Verŝi en plastosubŝtofita 8x8-cola kaserolo, kovru, kaj malvarmigu ĝis firma.
--------
Okaikokaj kotletoj de Felix
Miksu egalajn kvantojn oksikokan saŭcon kaj kradrostadan saŭcon. Kovru kotletoj kun saŭco kaj baku ĝin ĉe 350 gradoj farenhejta ĝis kuiritaj.
Ĉi tio estas traduko de mia posto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie