7.10.15

Supo de bovaĵo kaj folioj

1/4-1/3 funto stufa bovaĵo, en kubetoj (se aĉetita tranĉita por stufaĵo, tranĉu ĉiun kubon en du partojn)
ĉirkaŭ 1/2 malgranda cepo, haketita
verŝo olivoleo
sufiĉa ajla pulvoro aŭ 1-2 cloves ajlo, crushed; aŭ laŭ gusto
pipro laŭ gusto
iomete da zingibra polvero (nedeviga)
ĉirkaŭ 2 tasoj bovaĵa buljono
folioj de 2-3 betoj,* lavitaj, ekzamenitaj, kaj pli granda tigoj forigitaj; bolitaj ĝis ĵus velkitaj kaj senakvigitaj, se dezirita**
malavara plenmano de spinacaj folioj,* lavitaj kaj ekzamenitaj
malgranda plenmano pasto, rizo, aŭ hordeo, ne kuirita (nedeviga)
(mezuroj estas usonaj)

Brunigu stufan bovaĵon kaj cepojn en ĵus sufiĉa oleo por preventi algluiĝo; spicu kun ajlo, pipro, kaj ginger dum kuiriĝas. Kiam bovaĵo estas plejparte kuirita, aldonu buljonon kaj alĝustigu la spicojn se estas necesa. Boligu, kaj boletu ĝis la bovaĵo estas tenera, 1/2-1 horo en la plimulto de kazoj . Aldonu beta folioj, spinaco, kaj rizo aŭ hordeo se vi uzas ĝin, bolu, kaj boletu ĉirkaŭ 5 minutoj, ĝis folioj estas plejparte kuiritaj. Aldonu paston se vi uzas ĝin kaj continue kuiri ĝis tutaj ingrediencoj estas kuiritaj.

Servas unu korega apetito kiel sola ĉefa manĝaĵo aŭ du kun flanksalato kaj rostpano.

---------
*Kvantoj ne estas kriza; uzu kio ajn konvenas vian guston kaj vi povas inkluzivi aliajn foliojn kiel krispa brasiko en la mikso. Vi povus bezoni alĝustigi la kuiran tempon por pli firmaj folioj.

**Se vi juĝas betajn foliojn malagrable amaraj, provu antaŭkuiri ilin tiamaniere por elkrani plejparton de la amareco.

Da: Dana Huffman.

Ĉi tio estas traduko de mia posto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie