16.12.15

Fesenĝan (granata kokaĵo)

faras 3-4 porcioj

1 granda flava cepo, haketita
3-4 supkuleroj olivoleo
1/4 taso granata melaso*
1 1/2 tasoj juglandaj duonoj, rostitaj kaj haketitaj al faruno en kuireja maŝino aŭ miksilo
2 kokaĵa brustoj sen haŭto kaj ostoj, tranĉitaj en kuboj de 1 1/2 coloj (anstataŭigu kikerojn kaj/aŭ pli juglandoj por vegetara versio)
2 tasoj kokaĵa buljono (aŭ legoma buljono por vegetara versio)
2 supkuleroj mielo aŭ agava siropo
1/2 kuleretoj kurkumo
iometo da ĉiu cinamo, muskato, kaj nigra pipro

Por servi:
Servu supre rizo aŭ, por versio kun malpli da karbonhidratoj, florbrasiko. Garnu kun freŝa granata ariloj kaj petroselo se dezirita.

Kuiru cepon en 1 supkulero da olivoleo supre alta varmego ĝis teneraj; turnomovu okaze. En malkuna kaserolo, kuiru la kokaĵon en iom da olivoleo supre meza varmego (faru ĉi tiu en du baĉoj krom se vi uzas grandegan kaserolon). Kiam ĝi estas brunigita, aldonu al la cepoj. Aldonu buljonon kaj boligu. Malaltigu varmegon kaj aldonu granatan melason, mielon, kurkumon, cinamon, muskaton, pipron, kaj juglandon. Boletu 15-25 minutoj, ĝis dezirita teksturo atingiĝas. Alĝustigu la spicojn laŭ gusto.

---------
*Mi aŭdas ke granata melaso kelkfoje povas troviĝi en la Olympia Food Co-op sed mezorienta merkato estas pli certan fonton. Se vi havas fonton de vera granata suko ke ne estas plejparte sukera akvo, vi povas provi fari ĝin por vi mem.
(alia recepto en food.com)
(alia recepto en Food Network)
(demonstracio en YouTube)

Adaptita da: The Minimalist Baker
(mezuroj estas usonaj)

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie