indiĝena de: la Meza Oriento aŭ norda Hindujo
sezono: vintro
Granatoj estas teknike beroj kvankam la ŝelo kaj medolo estas nemanĝeblaj. La semoj kaj iliaj malgrandaj pulpaj sakoj, nomataj ariloj, estas la manĝebla parto kaj la fonto de granata suko. Ili enhavas du unikajn nutraĵojn, ambaŭ namataj por la granato, Punica granatum. Punikalaĝinoj estas potencaj antioksidantoj enhavita en granata suko kaj ŝelo kaj profitas la koron kaj sangajn vaskulojn. Punikika acido, ankaŭ konata kiel granata sema oleo, estas grasacido ttrovita en la ariloj. Granata suko uziĝas kontraŭ kronika inflamo kaj povas protekti kontraŭ prostata kaj mama kancero, alta sangopremo, artrito, kora malsano, kolesterolaj problemoj, aterosklerozo, bakteriaj kaj fungaj infectoj, gingiva malsano, malbona memoro, kaj eĉ impotenteco. Granatoj estas abunda en nitratoj ke helpas atleta rendimento por plibonigi sangan fluon. Ili ankaŭ enhavas fitokemiaĵoj ke povas plibonigi depresion kaj helpi kreski ostan mason. Ili enhavas multa da vitamino C kaj pantotena acido (B5), ke povas moderigi muskolajn kramfojn kaj la rezistanco al insulino de diabeto.
"Granato" signifas "pomo kun semoj" kaj ili uziĝis por simboli sanon, abundo, kaj fekundeco. La interreto sugestas sensemigi ilin subakve por redukti la ŝprucigon de la suko, sed estas io tre tradicia kaj agrabla en pluki la arilojn unu por unu da peco dum vi manĝas ilin kaj rigardas Krisnaskan filmon aŭ ludas Yatsee. La semoj *within estas manĝebla see ne ĉiu ŝatas ilin. Ĝi ankaŭ menciĝi ke la taninj kaj acidoj de granatoj povas malordigi hundajn stomakojn, do ĉi tiu estas bona manĝeto por ne disdoni.
Legu pli:
etikeda nutrada informo pri nekuiritaj granatoj
Dr. Fuhrman
mercola.com
Ĉi tio estas traduko de mia posto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie