2.12.15

Batata kaserolo en malrapida kuirilo

2 funtoj batatoj, kuiritaj kaj premitaj*; aŭ 2 ladskatoloj (de 16 unco) enladigitaj batatoj, senakvigitaj kaj premitaj
1/2 taso lakto
1/4 taso seka ŝereo
6 supkuleroj butero
1 kulereto freŝdate raspita citrona ŝelo
1/4 kulereto freŝdate raspita muskato
iomete da kajena pipra
4 ovoj

Batkirlu batatojn, lakton, ŝereon, kaj buteron ĝis glata. Aldonu citronan ŝelo, muskaton, kajenan pipron, kaj ovojn; batkirlu bone. Verŝu en grasoŝmirita malrapida kuirilo; kovru kaj kuiru ĉe alta varmego 1 horo, tiam ĉe malalta varmego 3-4 horoj.

Produktas ĉirkaŭ 2 vartoj.

Adaptita da Rival Crock-Pot cooking. Golden Press, c1975. ISBN: 030749263X
Mezuroj estas usonaj.

---------
*Se vi uzas restanta batata kaĉo, taksu la kvantojn de butero kaj lakto aŭ oranĝa suko jam uzitaj kaj subtrahu ĝin da kvantoj de butero kaj lakto por aldoni.

Ĉi tio estas traduko de mia posto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie