30.12.15

Cinama oranĝa kokaĵo

3-4 funtoj kokaĵaj pecoj
12 uncoj oranĝa suko
1 taso orkoloraj sekvinberoj
salo kaj pipro laŭ gusto
malavara ĵetkovro da muelita cinamo (Saigona cinamo* se estas havebla)

1 kulereto maiza amelo (maiza faruno)
1 ladskatolo (11 uncoj) mandarinoj, senakvigitaj
(mezuroj estas usonaj)

Metu la kokaĵon en malrapida kuirilo kaj verŝu oranĝan sukon supre gin. Ĵetkovru kun sekvinberoj kaj cinamo kaj miksu. Kovru kaj kuiru ĉe meza 1/2 horo, tiam ĉe malalta 4-6 horoj aŭ ĝis kokaĵo estas tenera. Forigu ĉirkaŭ unun tason da saŭco kaj unuigu ĝin kun la maiza amelo; miksu bone kaj forigu bulojn. Revenigu la saŭca-amelo miksaĵo al la kuirilon kaj miksu. Aldonu mandarinoj kaj kuiru ĉe alta duona horo.

Servu saŭco supre kokaĵaj pecoj, aŭ pluku kokaĵon da ostoj, miksu en la saŭco, kaj servu supre rizo aŭ pasto.

Far: Dana Huffman.

-------------
*Saigona cinamo estas speciale forta cinamo trovita en spicaj butikoj. Alĝustigu la specon kaj kvanton da cinamo laŭ via gusto, sed mi opinias ke ĉi tiu recepto estas kelke milda sen sufiĉa cinamo por komplete kovri plejparte de la supro.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie