7.6.17

Fritetita spinaco kun ajlo

1 funto spinaco, sentigita, lavita, kaj sekigita por frapetoj aŭ en salata turnilo
1 supkulero olivoleo aŭ butero
4 ajleroj, haketitaj aŭ premitaj
salo kaj pipro laŭ gusto

Kuiru la ajlon ĉe alta temperaturo en la oleo aŭ butero ĝis ĝi ĵus ekbruniĝas, ĉirkaŭ 3 min. Se vi uzas buteron, estu atanta ke ne bruliĝas. Enmiksu ĉirkaŭ duonon da la spinacon, kaj permesu ke ĝi velkas antaŭ vi aldonas la alian duonon. Kuiru supra alta hejtilo ĝis la likvaĵo da la spinaco vaporiĝas, ĉirkaŭ 5 minutoj. Spicu kaj servu. Se vi volus servi ĉi tiun pladon ĉe ĉambra temperaturo anstataŭ varmega, uzu oleon; la butero fiksos se ĝi malvarmiĝas.

Adaptita da Vegetables / James Peterson. William Morrow, c1998. ISBN: 9780688146580

Mezuroj estas usonaj.

S-ro Peterson donas tre similan recepton por folibeto, kun iomete pli oleo kaj malpli ajlo. Fakte, ĉi tiu kuirmaniero eble konvenos ajnajn foliojn ke vi volas kuiri; ĝi estas ankaŭ preskaŭ la sama kiel la urtika recepto ke Ray de OlyYoga rekomendas, krom li aldonas iom da hakitan cepon.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie