18.8.18

Uzanta tiujn rubusberojn

Malvarma-Proceza Rubusbera Shrub"

5 tasoj rubusberoj, singarde lavetita
4 tasoj sukero
4 tasoj balzama vinagro

Unuigu rubusberojn kaj sukeron, turnomavanta por produkti iom da sukon kaj kovri berojn. Kovru kaj malvarmigu dum 24 horoj. Kribru la berojn, singarde elpremanta ajnan restantan sukon. Enkirlu vinagron, miksanta ĝis plejparta da la sukero solviĝas. Verŝu en puran vitran botelon kaj malvarmigundum 4 semajnoj antaŭ uzi.

Notoj:
La originala recepto uzis ruĝan vinan vinagron. Mi kontrolis ĉe la butiko, kaj la ruĝa vina vinagro ke ili havis estis la sama acideco kiel la balzama ke mi uzis, 6%, do la rezulto devus esti simila (nur mi ne ŝatas multe la tutan malboniĝitan vinberon aĵon).

Em mia provo, plejparta da la sukero alfundiĝis al la fundo de la bera miksaĵo, do almenaŭ vi devus turnomovi la berojn antaŭ krikri ilin.

Mi uzis mian kutiman kvazaŭ ĵelean sakan teknikon kiel mi uzis lasta jaro por fari koncentritan rubusberan sukon , lasanta ke ĝi gutis dum tuta la vespero.

La venonta fojo, mi pensas provi miksi iom da la vinagron kun la beroj antaŭ kribri ilin por vidi se mi povas solvi pli da la sukeron. Mia rezulto ŝajnas sufiĉa dolĉa (antaŭ maljuniĝi), do eble parto da la sukero devus forfiltriĝi kun la beroj. Pli eksperimentado nepre bezoniĝas!

Adaptita da Port and Fin
Mezuroj estas usonaj.

Do post ĉirkaŭ monato, mi estos preta por provi:

Rubusbera-ruma trinko

4 supkuleroj malhela rumo
1 supkulero rubusbera "shrub" siropo
sodakvo laŭ gusto

Unuigu ingrediencojn kaj servu supre glacio.

Adaptita da Saveur
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Food Bank Foodie.