30.6.15

Pesto de ajlaj skapoj kaj migdaloj

10 ajla skapoj, delikate hakitaj
1/3 al 1/2 taso delikate raspita parmezano
1/3 taso splitaj migdaloj
ĉirkaŭ 1/2 taso olivoleo
salo laŭ gusto

Muelu la skapojn, 1/3 tason de la parmezano, migdalojn, kaj duonan de la olivoleo en kuireja maŝino ĝis hakitaj kaj miksitaj. Aldonu la restanton de la oleo kaj pli parmezanon por atingi dezirita teksturo; aldonu salon.

Por konservi, premu pecon de kovroplasto antaŭ la surfaco por preventi ke ĝi oksidas. La pesto povas konserviĝi en la glaciŝranko dum kelkaj tagoj aŭ pakiĝi hermetike kaj frostigita dum kelkaj monatoj.

Produktas ĉirkaŭ 1 tason.

Adaptita da: In the kitchen and on the Road with Dorie Greenspan
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie