8.6.16

Kikeroj kaj Mustardaj Folioj kun Balzama Vinagra Glazuro

1/2 granda ruĝa cepo, maldike tranĉita
4-6 supkuleroj legoma buljono
4 bulbetoj ajlo, hakitaj
iometo ruĝaj pipraj pecoj
10 uncoj mustardaj folioj, disŝiritaj en mordmezurajn pecojn, grandaj tigoj forigitaj
2 supkuleroj balzama vinagro, kun plia por servi
1/2 tekulero sojsaŭco
1/4 tekulero sukero
1 taso kuiritaj kikeroj, lavetitaj kaj senakvigitaj

Fritetu la cepon en 1-2 supkuleroj legoma buljono ĝis plejparte senkoloriĝita al rozkolora, ĉirkaŭ 4 minutoj. Aldonu hakita ajlo, ruĝa pipro, kaj alia supkulero da buljono kaj kuiru, turnomovanta, alia minuto. Aldonu mustardaj folioj kaj alia 2 supkuleroj da buljono; kuiru, turnomovanta, ĝis folioj estas velkitaj sed ankoraŭ hele verda, ĉirkaŭ 3-5 minutoj. Forigu foliojn kaj cepojn da la kaserolo kun kulero kun aperturoj kaj metu en servateleron. Aldonu sufiĉan buljonon al kaserolaj likvaĵoj por fari ĉirkaŭ 2 supkuleroj. Enmiksu balzaman vinagron, sojsaŭcon, kaj sukeron. Aldonu la kikerojn kaj kuiri, miksanta, supre meza kejtilo ĝis la likvaĵo estas reduktinta al ĉirkaŭ duona. Ĉerpu la kikerojn supre la foliojn kaj verŝu la saŭcon supre ilin. Servu varma, kun pli balzama vinagro en la tablo.

Adaptita da fatfreevegan.com
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie