2 tasoj buterlakta bakmiksaĵo, kiel Bisquick
1 taso lakto
1 ovo (kokina aŭ anasina)
1/3 taso melaso
1/4 taso hela bruna sukero
1 tekulero muelita zingibro
3/4 tekulero muelita cinamo
1/4 tekulero muskato
persika saŭco (vidu malsupre por receptoj)
Unuigu tutajn ingrediencojn. Verŝu 1/2 taso da pasto en hejtigitan vaflilon kaj kuiru. Ripetu kun restanta pasto. La kuiritaj vadloj estos simila al torto anstataŭ kraketa. Ne trokuiru, ili brulos. Supremetu persikon saŭcon. Faras ĉirkaŭ 6 vaflojn.
Fonto nekonita.
Persikaj saŭcoj:
Persika saŭco da enladigitaj persikoj
La originala recepto uzis ĉi tiu recepton, estas bona versio por uzi dum la vintro.
16 uncoj enladigitaj tranĉitaj persikoj en peza siropo
1 supkulero maiza amelo
1 supkulero citrona suko
Senakvigu likvon da persikoj en kaserolon. Enmiksu maizan amelon miksita kun citrona suko. Hejtu supre meza hejtilo ĝis miksaĵo densiĝas. Tranĉu persikajn tranĉoĵojn en pecoj kaj aldonu al saŭco.
Fonto ankoraŭ nekonita.
Persika saŭco da freŝaj persikoj
Ĉar se vi havas freŝajn persikoj, vi devus uzi ilin.
4 freŝaj persikoj, lavitaj, sensemigitaj, kaj tranĉitaj
1/4 taso citrona suko (suko da ĉirkaŭ 2 citronoj)
3 tasoj sukero
1 taso boliganta akvo
En mikroondilo:
Metu persikojn en grandan mikroondile sendanĝeran pelvon. Aldonu citronan sukon kaj sukeron; ne miksu. Kovru tre proksime kun plasta kovrilo (volvu tute la pelvon por kapti la vaporon). Mikroondu ĉe alta 5 minutoj. Forigu da la mikroondilo kaj forigu plaston, estanta atenta de la vaporo. Miksu bone. Kovru denovev kaj ripetu ĝis tuta sukero solviĝas. Enkirlu boliganta akvo kaj verŝu supre vaflojn.
Supre forno:
Metu persikojn, citronan sukon, kaj akvo en kaserolon. Aldonu sukeron; ne miksu. Boletigu supre mezalta hejto. Kovru kaj boletu malrapide dum 30 minutojs. Ne turnomovu dum kuiranta, por ne disiri la persikojn. Forigu da hejtilo kaj verŝu supre vaflojn.
Adaptita da The Peach Truck
Mezuroj estas usonaj.
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie