1 1/2 supkuleroj olivoleo
1 meza cepo, delikate hakita
2 tasoj maldike tranĉita rabarbo (ĉirkaŭ 12 uncoj)
1/2 taso senŝeligitaj, sensemigitaj tomatoj (freŝaj aŭ enladigitaj), delikate hakita
1/4 taso mielo
1 tekulero sukero
granda pinĉo muelita pimento
1/2 tekulero limona suko, aŭ laŭ gusto
pipro
Hejtu la cepon en olivoleo supre malalta hejtilo, turnomovanta okaze, ĝis mola sed ne bruna (ĉirkaŭ 7 minutoj). Enmiksu rabarbon, tomatojn, mielon, sukeron, kaj pimenton. Boletu malkovrita ĝis reduktita al dika pureo, turnomovanta okaze (ĉirkaŭ 20 minutoj). Aldonu limonan sukon kaj alĝustigu la spicojn. Servu supre kokaĵo aŭ fiŝaĵo.
Adaptita da: From the farmers' market : wonderful things to do with fresh-from-the-farm food with recipes and recollections from farm kitchens / Richard Sax with Sandra Gluck. Harper & Row, c1986; ke diras ke ĉi tiu recepto estas da Sefarda origino.
Mezuroj estas usonaj.
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie