26.5.16

Salato de Leontodo kaj Fenkolo

1 aro leontodaj folioj, delikate hakitaj
1/2 fenkola bulbo, maldike tranĉita
2 tasoj maldike tranĉita brasiko
1/2 taso mungfabaj ŝosoj aŭ sunfloraj ŝosoj

Saŭco:
suko da 1 lemono
1 supkulero mirino
1/8 tekulero sezamoleo
1 tekulero pomvina vinagro
1 tekulero tamaria sojsaŭco
2 supkulero olivoleo
1/4 tekulero acersiropo aŭ mielo

Unuigu saŭcajn ingrediencojn; ĵetetu malforte kun folioj.

Adaptita da: Healthy Recipes for Your Nutritional Type far Dr. Mercola, kiel eldonita en mercola.com
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie