indiĝenaj de: Meksiko
sezono (en la regiono de la Pugeta Golfo): aŭtuno
Kvankam meksikaj fizalidoj aspektas kiel tomatoj en foliakovro, ili estas pli apude parenca al fizalidoj. Normale ili estas verdaj kaj uziĝitaj en saŭcoj, sed estas ruĝaj kaj purpuraj varioj ke povas uziĝi por fari mermelado. Ili estas membroj de la solana familio kaj povas akceli inflamon, kvankam ili havas malpli alkaloidon (kiu estas ke oni povus nomi la proinflama koncernata) ol aliaj solanoj.
Meksikaj fizalidoj provizas vitaminojn A, C, kaj K, njacinon, kalion, manganon, magnezion, kaj fibron. Ili ankaŭ havas unikajn antioksidantajn fitokemiaĵojn nomataj witanolidoj, kiu havas kontraŭkancerajn kaj antibakteriajn ecojn, kaj antioksidantajn flavonoidojn kiel beta-karoteno. Ili havas pokajn kaloriojn, ke faras ke ili estas bona elekto por pezoperdo, kaj ilia njacino helpas plialtigi energiajn nivelojn. Ilia vitamino A kaj beta-karoteno faras ke ili profitas la okulojn.
Legu pli:
etikeda nutrada informo pri nekuiritaj meksikaj fizalidoj
Organic Facts
receptoj por fermentita meksika fizalida saŭco
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie