kuirpomoj, tranĉita en kvaronoj aŭ okonoj (kaj senkernigitaj se vi estas tropostulema)
akvo
cinamo laŭ gusto (nedeviga)
sukero laŭ gusto (nedeviga)
Metu pomaj pecoj en kaserolon aŭ kaldronon (dependanta de la kvanton ke vi havas). Aldonu sufiĉan akvon por kovri la fundon de la kaserolo kaj preventi ke la pomoj brulus. Kuiru supre modera hejtilo, turnomovanta ofte, ĝis la pomoj estas tutaj molegaj. Pasu pomojn trans manĝaĵa muelilo por forigi ŝelojn kaj semojn (unue vi povus voli lasi ke ĝi malvarmas iomete krom se vi enladigos ĝin). Gustumu; aldonu cinamon se dezirita kaj iom da sukeron se estas necesa.
Jonagold estas bona vario por fari pomsaŭco. Saŭco povas enladigiĝi: paku dum varmega kaj prilaboru en bolanta akvo 20 minutoj por pindoj aŭ kvartoj, 15 minutoj por duonaj pindoj aŭ ĵeleaj bokaloj (bona libro pri enladigi provizos tutajn la detalojn).
Far Dorothy Huffman.
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie