3.8.16

Rapida Fritetita Salmo kun Fenkolo

1 1/2 funtoj salma lumbaĵo, haŭto kaj ostoj forigitaj, tranĉi en 8 pecojn
salo kaj pipro laŭ gusto
1 supkulero + 1/4 taso kokaĵa aŭ legoma buljono
1 granda fenkola bulbo, maldike tranĉita
2 supkulero citrona suko

garnaĵo:
1 supkulero haketitaj verdaj fenkolaj folioj

Spicu salmon. Fritetu fenkolan bulbon en 1 supkulero buljono supre meza varmego 1 minuto, turnomovanta konstante. Aldonu restantan buljonon kaj citronan sukon, alĝustigu la spicojn, kaj metu salmon supre. Malaltigu varmegon al malalta; kuiru, kovrita, ĉirkaŭ 5 minutoj. Surŝutetu kun fenkolajn foliojn.

Adaptita da World's Healthiest Foods
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie