17.8.16

Saŭco de Celerio kaj Prunoj

1/2 taso hakita cepo
1 tigo celerio, maldike tranĉita
3 supkulero butero
3 tasoj freŝaj prunoj, sensemigitaj kaj tranĉiitaj en kvaronaj (aŭ abrikotoj aŭ grosoj)
salo kaj pipro laŭ gusto
2 tekuleroj petroselo, tondetita
sukero aŭ mielo laŭ gusto

Kuiru cepo kaj celerio en butero supre malalta varmego ĝis mola sed ne brunigita, ĉirkaŭ 5 minutoj. Aldonu prunojn kaj alĝustigu la spicojn. Kuiru ĝis frukto estas moligita kaj likvaĵo estas reduktita. Enmiksu petroselo kaj dolĉigu laŭ gusto. Servu kun porkaĵo, ŝafidaĵo, anasaĵo, aŭ fiŝaĵo.

Adaptita da Fruit fandango / Moya Clarke. Chartwell Books, c1994.
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie