por ĉiu granda patipana kukurbo:
1 tranĉaĵo lardo
1 1/3 supkuleroj haketita cepo
4 supkuleroj molaj paneroj
2/3 taso freŝdate raspita parmezano
salo kaj pipro laŭ gusto
(mezuroj estas usonaj)
Forigu flora fino da kukurboj se estas necesa. Plenigu kaserolo kun 1 colo de akvo kaj bolu; kuiru kukurbojn 10 minutoj aŭ ĝis tenera. Senakvigu kaj dehaku tigajn finojn. Singarde kavigi kukurbojn kaj rezervu kukurbaĵon. Kuiru lardon kaj forigu al paperaj mantukoj por senakvigi. Fritetu cepo en la graso. Haku kukurbaĵon kaj aldonu al la cepo; kuiru 1 minuto. Forigu kaserolo da hejtilo kaj miksu en paneroj. Ĉifi lardon kaj aldonu. Miksu en parmezano kaj alĝustigu la spicojn. Farĉu kukurbojn ĝis elrandiĝas kun larda mikso kaj metu en kaserolo; kovru loze. Baku ĉe 350 gradoj farenhejta dum 15 minutes aŭ ĝis kukurboj estas hejtitaj komplete.
Adaptita da: AllRecipes.comv
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie