16.9.15

Supo de meleagraĵo kaj buternuksa kukurbo

2 supkuleroj olivoleo
1 cepo, hakita
2 bulbetoj ajlo, haketitaj aŭ premitaj
1 funto muelita meleagraĵa brusto
1 funto buternuksa kukurbo, senŝeligita, sengrajnigita, kaj tranĉita en 1-cola pecoj
1/2 taso kokaĵa buljono
4.5-unca ladskatolo hakitaj verdaj kapsiketoj
2 ladskatoloj (14.5 uncoj each) delikate haketitaj tomatoj
15 unca ladskatolo fazeoloj kun likvo
15.5 unca ladskatolo blanka blankigita maizo (angla: hominy), senakvigita
8 unca ladskatolo tomata saŭco
1 supkulero kapsiketa pulvoro
1 supkulero muelita kumino
1 kulereto ajla salo
(mezuroj estas usonaj)

Hejti olivoleo sur meza fajro kaj kuiru la cepon kaj ajlo ĉirkaŭ 3 minutoj; turnomovu ofte. Aldonu la meleagraĵo; kuiru kaj ĉifu ĝin ĝis ne estas rozkolora. Aldonu restantajn ingrediencojn kaj boletu sur meza-malalta fajro ĉirkaŭ 20 minutes, ĝis la kukurbo estas tenera kaj la meleagraĵo estas kuirita.

Adaptita da: allrecipes.com

Ĉi tio estas traduko de mia posto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie