28.7.15

Kukurbaj floroj farĉitaj kun fromaĝo kaj herboj

12 grandaj kukurbaj floroj, pistiloj forigitaj sed tigoj neforigitaj (por malgrandaj floroj, uzu pli)
1 ovo, malforte batkirlita
ĉiocela faruno
olivoleo por plenigi fritilo al la profundon de 1/2 colo

farĉo:
1 bulbeto ajlo, senŝeligita kaj haketita aŭ premita
1/4 kulereto salo, aŭ laŭ gusto
3/4 taso (ĉirkaŭ 3 uncoj) freŝa kaprofromaĝo, ricota fromaĝo, mocarelo, aŭ Monterey Jack fromaĝo, raspita se konvenas
1/2 taso raspita parmezano
1 supkulero hakita freŝa petroselo
1 supkulero hakita freŝa bazilio aŭ 2 kuleretoj hakita freŝa timiano
pipro laŭ gusto

Miksu farĉa ingrediencojn. Singarde apertu la petalojn de ĉiu floro kaj metu ĉirkaŭ 1 supkuleron da farĉa miksaĵo en la fundon. Kuntvistu la suprojn de la petaloj kaj trempu ĉiu pakojn en ovon, tiam ruligu en faruno. Forskui ekstra kaj friti pakojn en oleo supre meza hejtilo 3-4 samtempe ĝis orkolora, 2-4 minutoj. Senakvigu mallonge en paperaj mantukoj kaj servu tuj.

Adaptita da Rombauer, Irma S.; Rombauer Becker, Marion,; Becker, Ethan, Joy of cooking.[Revised ed.] Scribner, 1997. ISBN: 0684818701
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie