4.7.15

Salataj buritoj

Se vi volas manĝi pli sane sed salato kaj rostpano ne ŝajnas veran manĝon, provu ĉi tiu anstataŭ. Ĝi estas preskaŭ la samaj ingrediencoj, eble iom malpli da karbonhidratoj, sed ŝajnas agrabla rapidmanĝeja tagmanĝo. Bonuso: vi ne devas kuiri ĝin, do estas bonega dum varmega vetero kiam vi ne deziras varmigi la kuirejon.

2 tortiljoj, kun 8-12-coloj diametro
1 ĉefkuirista salato (via favorata miksaĵo, aŭ vidu ĉi-suba por mia simpla versio)
salata saŭco laŭ gusto

La tortiljoj will wrap pli bone se varmigitaj ĉirkaŭ 10 sekondoj en la microwave aŭ lasita en varmega aŭto en la suno ĉirkaŭ 5 minutoj (jes, vi povas eksperimenti kun suna kuiro en la Pacifika Nordokcidento). Dividu la salaton inter la tortiljoj kaj aldonu salatan saŭcon. Ruligu kiel burito kaj manĝu.

Estas pli facila lasi la tortiljojn just sort of flopped over ĝis vi estas preta por manĝi ĝin, ĉar ili ne restos fermitaj facile. Ĉi tiu ankaŭ permesas ke vi plenigas la tortiljojn iomete pli plenaj ĉar vi devas faldi nur unun finon.

Minimumisma ĉefkuirista salato

ĉirkaŭ 10 folioj ruĝa folia latuko, lavitaj kaj disŝiritaj
1 granda tranĉaĵo fromaĝo, tranĉita en strioj aŭ kuboj -- ĉedara, svisa, aŭ farmista estas bonaj, aŭ tiu restanta peceto da raspita taka aŭ pica
mikso se ĝi ne estas jam ŝima
1/4 al 1/2 taso kokaĵo en ĉifonoj, aŭ 2 sandviĉaj tranĉaĵoj ŝinko tranĉitaj en strioj
sunfloraj semoj aŭ tranĉitaj migdaloj laŭ gusto
tiuj restantaj kelkaj tranĉitaj olivoj aŭ malvarmaj pizoj, se vi havas ilin
kio ajn alia ke sin kaŝas en la glaciŝranko kaj kongruas kun la aliaj ingrediencoj

Metu en pelvon. Manĝu. Servas 1. Estas laktuko restanta, iru kaj faru vian propra.

Variaĵo: Uzu multan da laktukon. Komencigu bonan filmon, metu pelvon sur stomakon, kaj manĝu kun viaj fingroj kiel krevmaizo.

Far: Dana Huffman.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie