19.7.15

Penne kun betaj folioj kaj ajlo

6 supkuleroj olivoleo
2 bulbetoj ajlo, haketitaj
16-20 uncoj betaj folioj en 1-cola pecoj
1 funto sekigitaj penne aŭ rigatoni, kuiritaj
1/2 taso raspita parmezano, kaj pli por servi
salo kaj pipro laŭ gusto

Hejtu 2 supkuleroj oleo, aldonu ajlon kaj turnomovu ĉirkaŭ 2 minutoj. Miksu en foliojn kaj kuiru 5-10 minutoj ĝis velkitaj. Forigi da hejtilo kaj miksi en restanta oleo. Verŝu supre pasto kaj metu parmezano supre. Skuu repide kaj servu kun pli parmezano.

Adaptita da Peterson, James, Vegetables. William Morrow, 1998. ISBN: 0688146589
mMezuroj estas usonaj.

Ĉi tio estas traduko de mia posto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie