10.7.15

Mezepoka fraga deserto

1 pindo fragoj, folioj forigitaj
1/4-1/2 taso ruĝa vino
2 supkuleroj riza faruno
1/3 taso sukero
iometo ĉiu da nigra pipro, muelita zingibro, cinamo, kaj salo
1 1/4 tasoj migdala lakto (negustigita)
1 supkulero butero aŭ porkograso
2 kuleretoj ruĝa vina vinagro
2 supkuleroj sekigita riboj

Verŝu 1/4-1/2 taso vinon supre fragoj kaj miksu singarde, tiam deverŝu kaj forĵetu la vinon. Miksu en miksilo aŭ kuireja maŝino fragojn, rizan forunon, sukeron, spicojn, kaj migdalan lakton. Boligu miksaĵo supre meza hejtilo, turnomovanta konstante, kaj boligu ĉirkaŭ 2 minutoj por densigi. Forigu da hejtilo kaj enmiksu buteron, tiam vinagron kaj ribojn. Verŝu en servitelero(j) kaj malvarmigu.

Da: Hieatt, Hosingto, and Butler, Pleyn Delit : medieval cookery for modern cooks. University of Toronto Press, 1996. ISBN: 0802076327
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie