17.7.15

Peklitaj ajlaj skapoj

1 funto entjeraj ajlaj skapoj
3 tasoj vinagro
5 tasoj akvo
1/4 taso koŝera salo
freŝaj baziliaj folioj
sekigitaj ruĝaj paprikaj pecoj laŭ gusto

Boligu akvon, vinagron, kaj salon por fari peklakvon. Paku varmegaj, steriligitaj enladigaj vazoj kun entjeraj skapoj, 1 freŝa bazilia folio, kaj iomete da paprikaj pecoj; plenigu vazojn kun peklakvo. Fermu kovrilojn, kovru kun akvo, kaj boligu 45 minutoj. Konservu almenaŭ 2 semajnoj antaŭ servi por teni la pli bonan guston.

Da: 2 Sisters Garlic
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie