12.8.15

Anetaj kukumetoj per la vazo

kukumoj, lavigitaj, tiel freŝa kiel ebla

Por ĉiu kvarta vazo:
2 rondigitaj supkuleroj enladiganta (peklanta) salo
1/3 al 1/2 taso blanka vinagro
3-6 bulbetoj ajlo
3 vergetoj da aneto
malvarma akvo por plenigi

Paku vazo(j)n kun kukumoj, metanta vergeton da aneto kaj ĉirkaŭ 2 bulbetojn da ajlo ĉe la fondo, mezo, kaj supro. Enverŝu vinagron, aldonu salon. Plenigu vazo(j)n komplete kun malvarma akvo. Bolu kovrilo(j)n 10 minutoj kaj fermu vazo(j)n. Metu vazo(j)n renversite dum 24 horoj. Lasi pekliĝi kelkaj semajnoj. Se vazon ne sigeliĝas, la kukumetoj fariĝos molaj krom se konservitaj malvarmaj.

Da: Gerry Wilbert, kiel rakontita al Dorothy Huffman je la jardeko 1970.
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie