11.8.15

Aneta saŭco

1/3 taso majonezo
1/3 taso acidkremo
1/2 supkulero Beau Monde spicoj*
1/2 supkulero sekigita aneto
1/2 supkulero sekigita petroselo
1/2 kulereto cepa pulvoro**
1/2 kulereto ajla pulvoro**
(mezuroj estas usonaj)

Miksu tutajn la ingrediencojn kaj, por la plej bona rezulto, malvarmigu dum unu nokto. Uzu kun ajna nekuirita legomo, kaj ankaŭ estas kelke bona kun terpomflokoj.

Por facila mezuri, faru trioblan recepton kun 8-uncaj pakaĵoj de acidkremo kaj majonezo kaj 1 1/2 supkuleroj aŭ kuleretoj de la spicoj.

---
*propraĵa mikso da Spice Islands; unu proponita anstataŭaĵo estas egalaj kvantoj celeria salo kaj ajla polvoro.

**ĉi tiuj kvantoj estas por spicoj da superbazaro; se vi akiras pli freŝan pulvorojn da ie kiel Buck's aŭ Penzeys, eku kun ĉirkaŭ duonaj la kvantoj de cepa kaj ajla pulvoroj.

Adaptita da: Dorothy Huffman, kiu kredeble trovis ĝi en pakaĵo aŭ anonco de Spice Islands.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie