10.8.15

Kanelina faba saŭco kun ajlaj skapoj

15 unca ladskatolo kanelinaj faboj, lavetitaj kaj senakvigitaj
1/2 taso hakitaj ajlaj skapoj
1/2 taso raspita parmezano
1/2 taso olivoleo
2 kuleretoj citrona suko
1/4 kulereto salo
1/8 kulereto muelita nigra pipro
(mezuroj estas usonaj)

por servi:
branbiskvitoj aŭ tranĉita bastonpano
uvaj tomatoj tranĉitaj en du partojn

Muelu fabojn en kuireja maŝino 3-4 fojoj. Aldonu skapojn kaj olivoleo kaj muelu dum ĉirkaŭ 30 sekundoj. Aldonu citrona suko, salo, kaj nigra pipro kaj muelu ĝis la saŭco estas densa kaj glata; aldonu pli oleo se estas necesa.

Adaptita da: Andrea's Recipes

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie