1 tekulero butero 1 tekulero olivoleo 3 poreoj, lavigitaj kaj tranĉitaj 1 bulbeto ajlo, haketita 4 tasoj (ĉirkaŭ 3 grandaj) kukumoj, senŝeligitaj, sensemigitaj, kaj tranĉita en kuboj 4 tasoj kokaĵa buljono 1 tekulero haketita freŝa aneto 2 tekuleroj ŝereo aŭ ruĝa vina vinagro pipro 8 uncoj simpla greka jogurto garnaĵo: 2 tekuleroj haketita freŝa aneto 1 matura avokado, senŝeligita kaj tranĉita en kuboj Hejtu buteron kaj oleon supre meza hejtilo, kaj fritetu poreojn 5-7 minutoj, ĝis teneraj. Aldonu ajlon kaj kuiru alia 2 minutoj. Alsonu kukumon kaj kokaĵa buljono, kaj boletu ĉirkaŭ 6-8 minutoj, ĝis kukumo estas moligita. Verŝu malgrandajn baĉojn de kukuma supo en miksilon kaj muelu ĝis glata. Remetu muelitan supon en poton kaj aldonu aneton, ŝereon aŭ vinagron, salon, pipron, kaj jogurton. Kirlu por miksi komplete, kovri, kaj fridigu 2-3 horoj, ĝis malvarmigita.
To serve: ladle soup into bowls and garnish with avocado and dill.
Adaptita da WebMD
Mezuroj estas usonaj.
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie