5.8.15

Meksikaj ovoj kun epazoto kaj fazeoloj

Servas 2 (por servi 3-4, aldonu varmaj tortiljojn, rizon, kaj aliajn flankpladojn)

1/3 taso delikate haketita cepo
1 maiza tortiljo, delikate haketita
2 tekuleroj butero, margarino, aŭ vegetable oil
1/4 taso verda papriko, delikate haketita
1 al 1 1/2 supkuleroj delikate haketita freŝa epazoto
1/2 taso kuiritaj punktitaj fazeoloj, senakvigitaj
4 grandaj ovoj batkirli kun 1 supkulero da akvo
2 uncoj delikate haketita queso asadero aŭ raspita Monterey Jack fromaĝo

garnaĵoj:
freŝa salso
queso cotija, ĉifita aŭ raspita

Kuiru la cepon kaj tortiljon en la butero, turnomovanta okaze, supre meza-alta hejtilo ĝis la cepo estas mola, ĉirkaŭ 2 minutoj. Aldonu paprikon kaj kuira alia minuto, ĝis varma sed ankoraŭ kraketa. Enmiksu la epazoton kaj fazeolojn kaj kuiru ĉirkaŭ 1 minutoj, ĝis la fazeoloj estas komplete varmigitaj kaj la epazoto estas kuirita. Malaltigu hejtilo al meza kaj enverŝu la ova miksaĵo. Kuiru kiel faranta kirlovaĵo ĝis la ovoj estas fiksaj. Ĵus antaŭ la ovoj estas pretaj, enmiksu la fromaĝon.

Servu kun salso kaj raspita aŭ ĉifita queso cotija.

Adaptita da Kate's Global Kitchen
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie