13.8.15

Rubusbera keĉapo

2 funtoj rubusberoj (vi povas anstataŭigi miksaĵon de rubusberoj kaj sambukoj aŭ nigraj riboj kaj pomo)
3 tasoj haketitaj cepoj
1 1/4 taso blanka malta vinagro
1/4 tekulero muelitaj kariofiloj
1/2 tekulero muelita pimento
1/2 tekulero kurkumo
1 1/3 tasoj mola hela bruna sukero

Ekzamenu kaj lavigu berojn. Metu la cepon en kelke grandan poton kun la vinagro kaj kuiru 5 minutoj. Aldonu restantajn ingrediencojn kaj kuiru 30 minutoj. Lasu malvarmigi etete antaŭ muelanta. Kribru la pureon por forigi semojn. Verŝu en steriligitajn botelojn. Servu kun kotletoj, anasaĵo, meleagraĵo, aŭ kradrostitaj viandoj.

Da: Fruit fandango / Moya Clarke. Chartwell Books, c1994.
Mezuroj estas usonaj.

Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie