indiĝena de: originale kultivata en la Mediteranea regiono kaj en Ĉinio
sezona (en la regiono de la Pugeta Golfo): somero
Brokola napo estas multe pli amuza se vi aĉetas ĝin ĉe la farmista bazaro ĉar vi povas trovi ĝin kun helaj flavaj floroj anstataŭ premaj brokolasimilaj florburĝonoj. Ĝi ne estas vera brokolo, pli apide parenca al napoj, kaj gustimas etete kiel mustardaj folioj aŭ krispa brasiko, kvankam mallonga brogo forigos plejparte da la amareco. Ĝi ofte estas vaporkuirita kaj servita kun limonoj aŭ ajlo.
Brokola napo enhavas multan da bonaj aĵoj: proteino, vitaminoj A, C, E, K, B1, kaj B6, riboflavino, njacino, foliato, kalcio, fero, magnezio, fosforo, kalio, zinko, kaj mangano. Fakte, ĝi estas rigardita kiel "supermanĝaĵo" kaj faras aĵojn kiel malrapidiganta maljuniĝon, malaltiganta la riskon de alta sangopremo, kaj preventanta apopleksion, alchajmeron, kaj naskiĝajn difektojn.
Legu pli:
etikeda nutrada informo pri nekuirita brokola napo
etikeda nutrada informo pri kuirita brokola napo
sanaj avantaĝoj
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie