2 funtoj brokola napo (aŭ vi povus anstataŭigi folibeton)
1/2 taso olivoleo
2 bulbetoj ajlo, haketitaj aŭ premita
1 funto sekigita (1 1/2 funtoj freŝa) orecchiette pasto (aŭ vi povus anstataŭigi penne aŭ alia pasto), kuirita kaj senakvigita
1/2 taso freŝdate raspita parmezano, kaj pli por servi
salo kaj pipro laŭ gusto
Haku florojn, foliojn, kaj pli malgrandajn tigojn de la brokola napo; forĵetu pli grandajn tigojn (por folibeto, haku la foliojn kaj forĵetu tigojn). Hejtu 3 supkulerojn oleo supre meza hejtilo kaj aldonu la ajlon. Altigu hejtilo al alta kaj aldonu brokolan napon. Turnomovofritu ĉirkaŭ 5 minutoj, ĝis komplete velkita. Skuu brokolan napon, restantan oleon, kaj fromaĝon kun varma pasto. Aldonu salon kaj pipro kaj servu kun plia fromaĝo.
Adaptita da: Peterson, James, Vegetables. William Morrow, 1998. ISBN: 0688146589
Mezuroj estas usonaj.
Ĉi tiu estas traduko de mia artikoleto en la blogo de la Farmista Bazaro de Tumwater.
Angla versio ankaŭ havebla en Food Bank Foodie